• Musthave sieraden & accessoires
  • Gratis verzending boven de €35,-
  • Shop veilig online met o.a. IDEAL
Home » Xavie | Van welk materiaal worden onze sieraden gemaakt?

Xavie | Van welk materiaal worden onze sieraden gemaakt?

Gepubliceerd op 1 maart 2021 om 11:48

In deze blog leggen wij uit welk materiaal wij gebruiken voor onze sieraden en waarom!

Xavie sieraden
Xavie sieraden

Stainless steel sieraden - Xavie

Wanneer je sieraden wilt van hoge kwaliteit, die dus niet verkleuren in de zon of in de sneeuw, dan kies je voor stainless steel (roestvrij staal) sieraden! Deze zijn namelijk ook nog eens betaalbaar én allergie vrij. Het materiaal is namelijk nikkelvrij, waardoor je geen allergische reacties zult vertonen! Alle sieraden van Xavie zijn gemaakt van stainless steel: de oorbellen, armbanden, kettingen en de ringen

Stainless steel is de laatste trend in de mode sieraden

Het voordeel aan stainless steel sieraden is dat ze niet verkleuren waardoor je investeert in goede producten die ook nog eens 100% recyclebaar zijn. Ook nog eens goed voor het milieu dus! Win win! 

Omdat tegenwoordig stainless steel zo populair is geworden gaan wij natuurlijk met deze trend mee. Stainless steel (RVS) bestaat uit een legering van chroom, ijzer, koolstof en nikkel. Dit materiaal is erg hard waardoor het niet snel zal vervormen. Daarnaast is stainless steel zelfs van een sterker metaal gemaakt dan zilver waardoor het minder snel krast en minder glimt. Vandaar die mooie glans in de zon! We love it!

Het vermijden van chloor en water is wel slim om te doen om jouw sieraden nog langer mooi te houden!

 

Waarom wij géén zinklegering gebruiken?

Zinklegering is een veel voorkomend materiaal voor goedkope sieraden. Dit materiaal wordt alleen snel dof en verkleurd snel. Zink is namelijk een onedel metaal en vertoont zogenaamd 'corrosie' wanneer dit in contact komt met lucht en water. Wel kan het zijn dat sieraden die gemaakt zijn van een zinklegering een dun laagje goud en zilver hebben, alleen tijdens het dragen van dit materiaal slijt het dunne laagje er al snel af. Vandaar dat onze sieraden niet bestaan uit zinklegering, want kwaliteit is veel belangrijker voor ons!

 

Vond je deze blog leuk? Plaats hieronder een reactie en laat weten wat je er van vindt!

xxx
Xavie

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.